Τραγούδια...


Eurovision Live TV

Κυριακή, 3 Μαΐου 2009

Αρχίζουν σήμερα οι πρόβες στο Olympic Indoor Arena

Πηγή: eurovisionclub.com

Αρχίζουν σήμερα στο Olympic Indoor Arena οι πρώτες πρόβες για τις χώρες που συμμετέχουν στον πρώτο ημιτελικό.

Αρχίζουν σήμερα στο Olympic Indoor Arena της Μόσχας οι πρώτες πρόβες για τις χώρες που διαγωνίζονται στον πρώτο ημιτελικό του 54ου διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

Οι πρόβες ξεκινούν στις 7.30 CET (8:30πμ ώρα Κύπρου/Ελλάδας) με τη συμμετοχή του Μαυροβουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 14.50 CET με τη λήξη της πρόβας της Τουρκίας.

Οι πρόβες για τις υπόλοιπες χώρες του πρώτου ημιτελικού θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα για σήμερα Κυριακή έχει ως ακολούθως:

07.30 CET - 08.10 CET ; Μαυροβούνιο
08.10 CET - 08.50 CET ; Τσεχία
08.50 CET - 09.30 CET ; Βέλγιο
09.30 CET - 10.10 CET ; Λευκορωσία
10.10 CET - 11.10 CET ; Διάλειμμα
11.10 CET - 11.50 CET ; Σουηδία
11.50 CET - 12.30 CET ; Αρμενία
12.30 CET - 13.10 CET ; Ανδόρα
13.10 CET - 13.30 CET ; Διάλειμμα
13.30 CET - 14.10 CET ; Ελβετία
14.10 CET - 14.50 CET ; Τουρκία

Ολοκληρώθηκαν οι πρόβες της πρώτης ημέρας...
Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των προβών στο Olympic Indoor Arena της Μόσχας. Θαυμασμό έχει προκαλέσει το σκηνικό που έχουν δημιουργήσει οι διοργανωτές, που είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα που έχουμε δει ποτέ σε διαγωνισμό Γιουροβίζιον.

Μαυροβούνιο Με έναν μόνο χορευτή, ντυμένο στα λευκά, συνοδεύεται η Andrea επί σκηνής, που είναι η πρώτη συμμετοχή για φέτος. Το σκηνικό κυμαίνεται σε αποχρώσεις του μπλε και του ροζ. Η Andrea φοράει ένα μακρύ αέρινο φόρεμα χρώματος καφέ, που τη βοηθάει να διασχίζει τη σκηνή ενώ η χώρα χρησιμοποίησε και μηχανές αέρα. Η χορογραφία πλήρως συσχετισμένη με τους στίχους του τραγουδιού, θέλει τον χορευτή να ακολουθεί την ερμηνεύτρια καθ' όλη την διάρκεια του τραγουδιού και εκείνη να τον αποφεύγει μέχρι τελικής πτώσεως. Στο ερμηνευτικό κομμάτι τώρα, η Andrea φαίνεται πως αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τον ήχο, μετά τη πρώτη προσπάθεια είχε παράπονα πως δεν άκουγε από τα ακουστικά της, ενώ μετά τη δεύτερη είπε πως ήταν πολύ δυνατά. Ας ελπίσουμε τις επόμενες μέρες το πρόβλημα να αποκατασταθεί.

Τσεχία 'Ενα σκηνικό με πολύ έντονα χρώματα επέλεξε να χρησιμοποιήσει η Τσεχία. Η πρώτη πρόβα κύλησε σχετικά καλά με το συγκρότημα να προσπαθεί να αξιοποιήσει τις όποιες δυνατότητες έχει το κομμάτι. Ο βασικός τραγουδιστής είναι ντυμένος σαν superman, δύο άτομα παίζουν βιολί, δυο παίζουν ηλεκτρική κιθάρα και ένας ντραμς. Στην σκήνη επιλέχτηκαν να εμφανίζονται εικόνες από κόμικ που ταιριάζουν και με την αμφίεση του superman. Πέραν του βασικού τραγουδιστή, τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος δεν φόρεσαν τα ρούχα που θα φορέσουν και στον ημιτελικό.

Λευκορωσία 'Ενα τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η αποστολή του Βελγίου έφερε την Λευκορωσία να είναι αυτή η τρίτη χώρα που θα έκανε την πρόβα της σήμερα. Ο Petr Elfimov πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή πρώτη πρόβα, ανατρέποντας την εικόνα που είχαν σχηματίσει πολλοί για την φετινή συμμετοχή της Λευκορωσίας. Στην σκηνή οι Λευκορώσοι προσπαθούν να αναδείξουν το ροκ στοιχείο του τραγουδιού, τοποθετώντας δίπλα στον Petr έναν κιθαρίστα με έντονες αντιδράσεις και μια χορεύτρια πάνω σε μια ειδική κατασκευή να ανεμίζει τα λευκά υφάσματα με τα οποία είναι ντυμένη. Λευκές και πράσινες φλόγες στα γραφικά συμπληρώνουν την εικόνα της πρώτης πρόβας της Λευκορωσίας.

Βέλγιο Αφού ξεπεράστηκε το πρόβλημα που είχε να κάνει με τις διαπιστεύσεις κάποιον μελών της βελγικής ομάδας, το «copycat» ανέβηκε στη σκηνή. Ο μιμητής του Elvis Presley έχει στο πλευρό του δύο γυναίκες για τα φωνητικά που συγχρόνως χορεύουν στο ρυθμό του τραγουδιού, ένα κιθαρίστα και ένα βιολοντσέλο. Το backround εναλλάσσεται από ασημένιο σε χρυσαφί δίνοντας μια αίσθηση Las Vegas. 'Αψογος ο συνδυασμός των φωνητικών σε αυτή τη πρώτη πρόβα που είναι όπως αναμενόταν γεμάτη κέφι.

Σουηδία Σήμερα πραγματοποίησε την πρώτη της πρόβα και η Σουηδία. Η Ernman έχει μαζί της στη σκηνή 5 κοπέλες ντυμένες στα μαύρα, ενώ η ίδια φοράει ένα λευκό φόρεμα με πούπουλα στο τελείωμά του. Το σκηνικό έχει πράσινο και άσπρο χρώμα, ενώ στο τέλος γίνεται μπλε. Το στήσιμο είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που είχαμε παρακολουθήσει στο Melodifestivalen. 'Οσον αφορά στην ερμηνεία της, η Ernman κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, με δεδομένο ότι οι καλλιτέχνες προφυλάσσουν ακόμα τη φωνή τους σε αυτές τις πρώτες πρόβες.

Αρμενία Οι αδερφές Inga και Anush εμφανίζονται πάνω σε μια μπλε πλατφόρμα μαζί με τέσσερις χορεύτριες που φορούν επίσης μπλε. Η σκηνή είναι πολύχρωμη, με έντονο φωτισμό και συχνές εναλλαγές μοτίβων, ενώ προς το τέλος του τραγουδιού έχουμε και ακτίνες λέιζερ να βγαίνουν από τα γάντια των χορευτριών. 'Ισως η πιο δυνατή εμφάνιση που είδαμε σήμερα με μια άψογη ερμηνεία και από τις δυο κοπέλες. Οι δύο αδερφές επέλεξαν να μην χρησιμοποιήσουν τα ρούχα που θα φορέσουν στον ημιτελικό, κάνοντάς μας να περιμένουμε με ενδιαφέρον και την επόμενη τους πρόβα.

Ανδόρα Η Ανδόρα μάλλον απογοήτευσε τους (λίγους) υποστηρικτές που είχε μέχρι τώρα. Με μια πολύ πρόχειρη χορογραφία και αδιάφορη κίνηση από την τραγουδίστρια, έδειξε πως θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να έχει ελπίδες πρόκρισης στον τελικό. Το σκηνικό έχει κόκκινες και μωβ αποχρώσεις, ενώ τη Susan Georgi συνοδεύουν στη σκηνή τέσσερις χορεύτριες. Τόσο η ερμηνεύτρια, όσο και δυο από τις χορεύτριες, κρατούν στα χέρια τους κιθάρες με το νούμερο 7 πάνω τους, σειρά στην οποία εμφανίζεται η Ανδόρα στον πρώτο ημιτελικό. Κιθάρες περνάνε επίσης και στο backround. Ρηχά πράγματα, μακάρι να καταφέρουν να βελτιώσουν την παρουσίαση τους.

Ελβετία Μια πόλη επέλεξαν για την αρχή του κομματιού να έχουν στο backround οι Ελβετοί. Στη συνέχεια περνάει από χιονισμένες βουνοκορφές και προς το τέλος μας ταξιδεύει στο διάστημα. Εντυπωσιακό σκηνικό που διαφέρει από όσα είδαμε σήμερα. Ερμηνευτικά ο τραγουδιστής των Lovebugs μάλλον ήταν συγκρατημένος χωρίς ωστόσο να έχει κάποιο πρόβλημα. Η εμπειρία του συγκροτήματος φαίνεται πάνω στη σκήνη.

Τουρκία Το μεγάλο όνομα της πρώτης ημέρας, ήταν και αυτό που εμφανίστηκε τελευταίο. Η Hadise κέρδισε δυνατό χειροκρότημα στο στάδιο. Στη σκηνή τη συνοδεύουν δυο χορεύτριες ενώ στο τέλος εμφανίζεται και ένας άντρας ο οποίος χορεύει αισθησιακά μαζί της. Παρόλο το χειροκρότημα που πήρε η Hadise, η πρόβα της στιγματίστηκε από τα πολλά ερμηνευτικά προβλήματα που αντιμετώπισε. Σε άλλα σημεία ακουγότανε πολύ δυνατά και σε άλλα αισθητά χαμηλότερα, με τα φωνητικά να είναι τελείως ασυγχρόνιστα με την φωνή της ερμηνεύτριας, πέραν του ότι πολλές ήταν οι φορές που την «καπέλωναν». Θέλει διορθώσεις, οι οποίες όμως είμαστε βέβαιοι πως θα γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ,ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ "THIS IS OUR NIGHT" ?

Μετάφραση-Translate

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ Ο ΡΟΥΒΑΣ?