Τραγούδια...


Eurovision Live TV

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2008

ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ STARS!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ-BIOGRAPHY

Η Έλλη Κόκκινου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγαλώνοντας σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με αγάπη για τη μουσική (ο πατέρας της την έμαθε από μικρή ν' ακούει, να εκτιμά και ν' αγαπά τη μουσική, κυρίως την jazz, ενώ η μητέρα της την ώθησε προς πιο σύγχρονες μορφές, όπως την μουσική disco), ανέπτυξε από μικρή ένα έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική, με αφετηρία τη συμμετοχή της στη σχολική χορωδία. Στη συνέχεια ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Αττικό Ωδείο για 5 χρόνια και αμέσως μετά ιδιαίτερα μαθήματα ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας.
Έντονο επίσης ήταν το ενδιαφέρον της για τον αθλητισμό καθώς για 6 χρόνια και πριν τελειώσει το σχολείο ήταν αθλήτρια στο θαλάσσιο σκι (στο Ναυτικό Όμιλο Βάρκιζας), κερδίζοντας σε πανελλήνιο πρωτάθλημα την τρίτη θέση και πολλά χρυσά μετάλλια και κύπελλα!
Τελειώνοντας το σχολείο, σχημάτισε το πρώτο της συγκρότημα με το όνομα "Ανώνυμοι", ενώ παράλληλα έδωσε εξετάσεις και μπήκε στη σχολή Βακαλό όπου σπούδασε γραφιστική, ελεύθερο και αρχιτεκτονικό σχέδιο και ιστορία της τέχνης.
Ασχολήθηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά με το τραγούδι το 1990 με παρότρυνση του Κώστα Τουρνά. Στη συνέχεια ακολούθησαν συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως, ο Αντώνης Βαρδής, ο Τόλης Βοσκοπούλας, η Άννα Βίσση, ο Πασχάλης Τερζής, η Γλυκερία, η Ελένη Δήμου κ.α ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε σε πολλά albums κάνοντας φωνητικά.
Προσδοκώντας σε μια πιο σοβαρή ενασχόληση με τη μουσική η Έλλη Κόκκινου αποφάσισε να πάει στο Λος Άντζελες όπου και σπούδασε για 2 χρόνια (1992-1994) θεωρία της μουσικής, φωνητική και πιάνο στο «Musicians Intitute of Technology». Στην Αμερική της δόθηκε η δυνατότητα να διδαχθεί από σπουδαία ονόματα της μουσικής, όπως τους Carl Schroeder (πιανίστας της Sarah Voaghn) και Scot Heson. Αποφοίτησε με άριστα το 1994 οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα."Στην Αμερική μου δόθηκε η προνομιακή δυνατότητα να θαυμάσω και κατά συνεπεία να διδαχθώ από κοντά από μεγάλα και σπουδαία ονόματα της μουσικής, όπως τους Carl Schroeder (πιανίστας της Sarah Vaughan) και Scot Heson, ενώ είχα επίσης τη μοναδική τύχη ν' απολαύσω από κοντά συναυλίες μερικών αγαπημένων μου καλλιτεχνών, όπως οι: W. Houston, Μ. Carey, Β. Streisand, P. Collins, Μ. Bolton, A. Jarreau..."
Το 1996 υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Sony και δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο της single «Κάποια μέρα» σε μουσική Αντώνη Βαρδή. Το 1999 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Επικίνδυνα παιχνίδια», ενώ έχει κυκλοφορήσει ακόμα ένα album με τίτλο «Ανδρική κολώνια».
Τα δύο τελευταία χρόνια η ιδιαίτερη σκηνική της παρουσία σε συνδυασμό με τη ξεχωριστή χροιά της φωνής της αλλά και τις επιτυχημένες της εμφανίσεις την απογείωσαν στο μουσικό χώρο και την καθιέρωσαν ως ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα.
Από το 2002 η Έλλη Κόκκινου ανήκει στο δυναμικό της δισκογραφικής εταιρίας Heaven. Τον Μάιο του 2003 κυκλοφορεί το album "κόκκινο" σε μουσική και στίχους του Φοίβου, το οποίο βγάζει πολλές επιτυχίες...
Έκτος από τις συνεργασίες της σε νυχτερινές εμφανίσεις, έχει επιπλέον ταξιδέψει στο εξωτερικό για συναυλίες μαζί με τους: Γ. Αλκαίο, Σ. Ρουβά, Μαντώ... ενώ έχει ήδη εμφανισθεί με επιτυχία στην Αμερική (δυο φορές) και στις πόλεις Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Σικάγο, Βοστόνη, μια φορά στην Αυστραλία, σε Σύδνεϋ και Μελβούρνη και ακόμη μια στον Καναδά, σε Μόντρεαλ και Τορόντο.
Η Έλλη μένει παραλιακά και απολαμβάνει βόλτες κοντά στη θάλασσα. Λατρεύει τα δελφίνια και αν δεν ήταν τραγουδίστρια, θα ήθελε να ήταν εκπαιδεύτρια δελφινιών και γενικά θα ήθελε πολύ ν' ασχοληθεί με τη προστασία τους...
........................................
ΕΥΡΥΔΙΚΗ
Γεvvημέvη στη Λεμεσό της Κύπρoυ και μεγαλωμέvη στη Λευκωσία, η Ευρυδίκη άρχισε συστηματικές σπoυδές από μικρό παιδί φoιτώvτας στo Ελληvικό Ωδείo της Λευκωσίας. Μαθήτρια ακόμα τoυ δημoτικoύ άρχισε vα παίρvει μέρoς σε ραδιoφωvικές και τηλεoπτικές εκπoμπές σαv τραγoυδίστρια.
Τo 1983 πήρε μέρoς στo συγκρότημα πoυ εκπρoσώπησε τηv Κύπρo στo διαγωvισμό της Γιoυρoβίζιov, με τo τραγoύδι τoυ Σταύρoυ Σιδερά "Η αγάπη ακόμα ζει". Στov διεθvή διαγωvισμό της Γιoυρoβίζιov συμμετείχε άλλες 4 φoρές, τις 2 σαv μέλoς τωv συγκρoτημάτωv πoυ εκπρoσώπησαv τηv Κύπρo, τo 1986 με τo τραγoύδι τoυ Πέτρoυ Γιαvvάκη "Τώρα ζω", πoυ ερμήvευσε η Ελπίδα και τo 1987 με τo τραγoύδι τoυ Άvτρoυ Παπαπαύλoυ "Άσπρo-μαύρo", πoυ ερμήvευσε η Αλέξια και τις άλλες 2 φoρές μόvη της ως εκπρόσωπoς πάλι της Κύπρoυ με τα τραγoύδια τoυ Γιώργoυ Θεoφάvoυς "Ταιριάζoυμε" και "Είμαι άvθρωπoς κι εγώ".
Όταv τελείωσε τo Λύκειo πήγε στη Γαλλία όπoυ σπoύδασε τραγoύδι, θέατρo και χoρό στo κoλλέγιo "STUDIO DES VARIETES" στο Παρίσι και στη συvέχεια έγιvε δεκτή στo "BERKLEE COLLEGE OF MUSIC" της Βoστώvης, όπoυ συμπλήρωσε τις μoυσικές σπoυδές της με μαθήματα αρμovίας και εvoρχήστρωσης.
Από τov Χειμώvα τoυ 1989 εργάζεται στηv Αθήvα. Η πρώτη της συvεργασία, τov ίδιo χειμώvα με τoυς Γιώργo Χατζηvάσιo, Γιάvvη Σπαvό και Μάριo Τόκα σε γvωστό κέvτρo της πρωτεύoυσας. Ακoλoύθησαv κι άλλες σημαvτικές συvεργασίες της στα μεγάλα music halls της Αθήvας.
Μετά από δύo πετυχημέvες συvεργασίες στη δισκoγραφία με τoυς Δάκη, Μαvτώ και Γιώργo Πoλυχρovιάδη στoυς δίσκoυς "Τo πρώτo μoυ πάρτυ" και "Τo πρώτo μας πάρτυ", με τραγoύδια της δεκαετίας τoυ '60, η Ευρυδίκη κυκλoφoρεί τov πρώτo της πρoσωπικό δίσκo με γεvικό τίτλo "Για πρώτη φoρά" σε μoυσική τωv Αλέξη Παπαδημητρίoυ και Γιώργoυ Θεoφάvoυς και στίχoυς τωv Αλέξη Παπαδημητρίoυ, Γιώργoυ Θεoφάvoυς και Λεωvίδα Μαλέvη. Ετσι ξεκιvάει τηv πρoσωπική δισκoγραφική της καριέρα και αμέσως καθιερώvεται σαv μία από τις πιo δημoφιλείς τραγoυδίστριες.
Ακoλoυθoύv επτά πρoσωπικoί της δίσκoι με τoυς τίτλoυς: "Πόσo λίγo με ξέρεις", "Μίσησέ με", "Φθιvόπωρo γυvαίκας", "Η επόμεvη μέρα", "Πες το μου αυτό", "Δέσε μου τα μάτια", "Το κουμπί" σε μoυσική τoυ Γιώργoυ Θεoφάvoυς πoυ είvαι o μόvιμoς συvεργάτης της και σύζυγός της.
Τελευταία δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε το 2000 είναι το "Όλα δικά σου" και πάλι σε συνεργασία με τον Γιώργο Θεοφάνους.
Τo 1995 έδωσε μια μεγάλη συvαυλία στo Λυκαβηττό στo πλαίσιo τωv συvαυλιώv της στηv Αθήvα, με μεγάλη επιτυχία. Πρέπει vα σημειωθεί ότι η Ευρυδίκη είvαι η μικρότερη σε ηλικία τραγoυδίστρια πoυ έχει εμφαvισθεί στo Λυκαβηττό.
.......................................................................................
Η Έλενα Παπαρίζου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γκέτενμποργκ της Σουηδίας από Έλληνες γονείς μετανάστες. Οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες εκδηλώθηκαν από πολύ μικρή ηλικία με ιδιαίτερη προτίμηση στο τραγούδι, το χορό και την υποκριτική τέχνη. Το ενδιαφέρον της ήταν τόσο μεγάλο που έκανε ανάλογες σπουδές παράλληλα με το σχολείο.
Στα δεκαεπτά της, μαζί με τον παιδικό της φίλο Νίκο Παναγιωτίδη δημιουργούν τους Antique. Υπογράφουν συμβόλαιο με τη νεοϊδρυθείσα δισκογραφική εταιρία Bonnier και ηχογραφούν το πρώτο τους single "Οπα Οπα" που γνώρισε τεράστια επιτυχία (έγινε χρυσό και παρέμεινε για πολλές εβδομάδες το νο 1 στα single charts).
Αυτή ήταν μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας λαμπρής πορείας που συνεχίστηκε με την κυκλοφορία του πρώτου τους album και λίγο αργότερα, το 2001, ακολούθησε η συμμετοχή τους στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, όπου έκαναν μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση και κατέκτησαν την τρίτη θέση με το τραγούδι "I would die for you". Η επιτυχία αυτή συνεχίστηκε με πλατινένιους δίσκους, την ευρωπαϊκή περιοδεία των Antique και τη συνεργασία τους με σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Ωστόσο, το 2004 ο κύκλος των Antique έκλεισε και η Έλενα συνεχίζει μόνη της το ταξίδι της στο χώρο της μουσικής ανήκοντας πλέον στο δυναμικό της Sony Music.
To Δεκέμβριο του 2003 κυκλοφορεί το πρώτο της solo single "Αναπάντητες Κλήσεις" που έγραψε ειδικά γι' αυτήν ο Χρήστος Δάντης και γνωρίζει τεράστια επιτυχία, παραμένει στην πρώτη θέση των airplay και sales charts. Τη σεζόν 2003-4 η Έλενα εμφανίζεται στο πλευρό του Αντώνη Ρέμου στο Studio Πειραιώς. Την άνοιξη του 2004 κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό της album με τίτλο "Προτεραιότητα" από το οποίο γίνονται επιτυχίες και τα " Αντιθέσεις", "Αναμνήσεις", " Κάτσε καλά" και " Στην καρδιά μου μόνο θλίψη". Το album έγινε διπλά πλατινένιο.
Ο χειμώνας 2004-5 βρίσκει την Έλενα στο Fever με το Σάκη Ρουβά και το Γιώργο Μαζωνάκη.
Στις 21 Μαΐου του 2005 η Έλενα Παπαρίζου κερδίζει την πρώτη θέση εκπροσωπώντας για δεύτερη φορά την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που έγινε στο Κίεβο της Ουκρανίας με το τραγούδι "My number one" σε μουσική του Χρήστου Δάντη και στίχους της Ναταλίας Γερμανού. Το καλύτερο όμως ήρθε μετά!
Το single "My Number One" έγινε πλατινένιο στην Ελλάδα και χρυσό στην Σουηδία.
Το καινούργιο της single "Mambo!", κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2005 έγινε πλατινένιο ενώ έμεινε για δέκα εβδομάδες στην κορυφή των charts. Το καινούριο album της Έλενας Παπαρίζου είναι διπλό κυκλοφόρησε στα μέσα Απριλίου 2006 κι έγινε και αυτό πλατινένιο. Τίτλος του "Υπάρχει Λόγος".
Αμέσως μετά, η Έλενα πήγε στο εξωτερικό όπου ηχογράφησε το αγγλόφωνο album της που κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2006 με τίτλο "The Game of Love". Το album περιέχει κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες της, στα αγγλικά, όπως είναι το "Gigolo", και "Mambo" καθώς και 12 ακόμη καινούργια τραγούδια.
Στις 21 Ιανουαρίου 2007 η Έλενα Παπαρίζου παρέλαβε το σημαντικό βραβείο European Border Breakers Award.
.......................................................................................................
Η Καίτη Γαρμπή γεννήθηκε στον Κορυδαλλό, αλλά πολύ σύντομα οι γονείς της μετακόμισαν στο Αιγάλεω, όπου έζησαν ώσπου η Καίτη έγινε 18 χρόνων. Στη συνέχεια, η οικογένεια Γαρμπή, μετακόμισε στη Νέα Σμύρνη και η Καίτη έμεινε εκεί μέχρι που παντρεύτηκε, στις 4 Μαϊου 1997, αυτήν τη σημαδιακή, όπως λέει η ίδια, ημέρα της ζωής της.
Τα παιδικά χρόνια της Καίτης ήταν δύσκολα, αλλά πολύ ευτυχισμένα. Τα θυμάται σαν το ομορφότερο κομμάτι της ζωής της και μπορεί να περιγράψει τις παιδικές της αναμνήσεις με κάθε λεπτομέρεια. Παρ' όλα αυτά έμαθε από πολύ μικρή να δουλεύει σκληρά για να πραγματοποιησει τους στόχους της. Ηδη από την ηλικία των 11 χρόνων της, το ταλέντο της στο τραγούδι την έκανε να ξεχωρίζει και μαζί με την αδελφή της, Λιάνα, είχαν κυκλοφορήσει το πρώτο τους single, ως "Αδελφές Γαρμπή". Η πρώτη τους εμφάνιση σε νυχτερινό κέντρο έγινε όταν η Καίτη ήταν 15 χρόνων και η Λιάνα 13. Φυσικά, όλα αυτά γίνονταν κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του πατέρα τους, που ήταν ο συνοδός και ο "φύλακας αγγελος" των δύο νεαρών ταλέντων. Παράλληλα, η Καίτη πήγαινε στο σχολείο, το οποίο λάτρευε. Ηταν πολύ καλή μαθήτρια στα φιλολογικά μαθήματα και σκόπευε να σπουδάσει φιλόλογος, αλλά η μουσική είχε άλλα σχέδια γι' αυτήν και την οδήγησε σ' άλλους δρόμους.
Το 1987 πραγματοποιείται η πρώτη δισκογραφική της παρουσία, χωρίς τη Λιάνα, σε ένα album-συλλογή στo οποίο ερμήνευσε τη μεγάλη επιτυχία "Σαiν Τροπαί". Αυτό στάθηκε και η αφορμή για να γίνει και το πρώτο προσωπικό της album, που κυκλοφόρησε το 1989, με τίτλο "Πρόβα". Από τότε η καριέρα της ήταν διαρκώς ανοδική, με δεκάδες χρυσές και πλατινένιες διακρίσεις. Ακολούθησαν οι δίσκοι: "Γυαλιά Καρφιά" (1990), "Ενταλμα συλλήψεως" (1991), "Του φεγγαριού αναπνοές" (1992 - Χρυσό, μουσική Σπύρου Πάζιου και στίχοι Τασούλας Θωμαϊδου και με τη συνεργασία των: Ναταλίας Γερμανού, Νίκου Τερζή, Τόλη Κετσελίδη, Μανώλη Δουλιανάκη, Παναγιώτη Αποστολίδη, Λάζαρου Κομνηνού), "Ως τον Παράδεισο" (1993 - Χρυσό, σε στίχους Εύης Δρούτσα, Πάνου Φαλάρα, Γιάννη Δόξα και μουσική Φοίβου Τασόπουλου, Ορέστη Πλακίδη, Ηλία Αχλαδιώτη, Παναγιώτη Λάλλη, Παναγιώτη Αποστολίδη), "Ατόφιο χρυσάφι" (1995 - Πλατινένιο, με στίχους και μουσική των Κώστα Τουρνά και Φοίβου), "Αρχίζω πόλεμο" (1996 - Διπλά Πλατινένιο, σε μουσική και στίχους Φοίβου, στίχους Γιάννη Δόξα, Σμαρούλας Μαραγκουδάκη και μουσική Ανδρέα Μέξα) , "Ευαισθησίες" (1997 - Διπλά Πλατινένιο), "Χριστούγεννα με την Καίτη" (1998), "Δώρο Θεού" (1999 - Χρυσό, σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους των: Γιούλας Γεωργίου, Χρήστου Νικολόπουλου, Αντώνη Βαρδή, Εύης Δρούτσα, Ελένης Γιαννατσούλια), "Το κάτι" (2000 - τετραπλό πλατινένιο, σε μουσική και στίχους Φοίβου). Ομως, το πιό σημαντικό για την Καίτη, περισσότερο από τις επιτυχίες, την δόξα και τα χρήματα, είναι το συναίσθημα ότι ο κόσμος την αγαπάει: αυτήν ακριβώς την αγάπη του κόσμου είναι που διαρκώς προσπαθεί ν' ανταποδίδει.
Το 2000 κυκλοφορεί το single "Τι θέλουνε τα μάτια σου" σε μουσική Σπύρου Κοντάκη και στίχους του Γιάννη Καλπούζου (μέλη των Exis), που έγινε πλατινένιο.
Τον Δεκεμβριο του 2001, η Καίτη μας κατακτά και παλι, με την κυκλοφορία του διπλού album με τιτλο "ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ", που περιεχει 31 τραγουδια.Στο πρωτο cd βρίσκουμε τραγουδια των Νικου Τερζη ( ο οποιος ειχε γραψει, μαζι με την Ναταλια Γερμανου, την πρωτη μεγαλη επιτυχια της Καιτης, "Πεστο μ΄ ενα φιλι"), σε στιχους Αντωνη Παππα, Ναταλιας Γερμανου, Τασου Βουγιατζη καθως κι ενα ντουετο της Καιτης, με τους Antique, με τιτλο "Ειναι αδικο και κριμα". Επισης, περιεχει και τραγουδια των Σόλωνα Αποστολακη - Τάσου Βουγιατζη ("Απλά τα πραγματα"), Δημητρη Ζμπέκου (απο τους Ζικ - Ζακ) και άλλων.Το δευτερο cd περιεχει τραγουδια του Κώστα Τουρνά, ο οποιος ειχε δώσει στην Καίτη την επιτυχία-σταθμό στην καριέρα της, "Μη με συγκρίνεις", καθως κι ένα στίχο του Πάνου Φαλαρα. Τις ενορχηστρώσεις έχουν επιμεληθεί οι Νίκος Τερζής, Βασίλης Γκίνος, Αντώνης Γούναρης, Ποίμης Πέτρου, Κώστας Τουρνάς, ενώ έχουν συμμετάσχει οι καλύτεροι μουσικοί (σολίστες) της ελληνικής δισκογραφίας, όπως οι Νίκος Χατζόπουλος (βιολί), Θανάσης Βασιλόπουλος (κλαρίνο), Γιάννης Μπιθικώτσης - Παναγιώτης Στεργίου (μπουζούκι) και άλλοι. Την παραγωγή ανέλαβε ο Γιάννης Δουλάμης.
To album "Απλά τα πράγματα" γίνεται πλατινένιο και, ένα χρόνο μετά, η Καίτη Γαρμπή επέστρεψε με το ep "Μια Καρδιά" με πέντε super επιτυχίες! Το "Αντε Γειά" (Πάνος Φαλάρας-Κώστας Μηλιωτάκης) αλλα και το ομώνυμο "Μια Καρδιά" ξεχώρισαν στις ραδιοφωνικές συχνότητες. Ξεχωριστή θέση έχει και το "Θα μείνει μεταξύ μας", ντουέτο της Καίτης με το Γιώργο Τσαλίκη.
Τον Οκτώβριο του 2003 κυκλοφορεί το album "Εμμονες Ιδέες". Παλιοί και νέοι συνεργάτες της, όπως ο Νίκος Τερζής, η Ναταλία Γερμανού, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Δημήτρης Κοντόπουλος, η Ζωή Γρυπάρη, η Εύη Δρούτσα και πολλοί άλλοι, εμπιστεύτηκαν τα τραγούδια τους στην Καίτη Γαρμπή. Στο ντουέτο "Πόσο θα 'θελα" συμμετέχει ο Γιάννης Βαρδής.

ΠΗΓΗ:http://www.musiccorner.gr/
.............................................................................................................
Biography DIMA BILAN
Dima's Bio In Greek

Ο Dima Βilan γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1981. Πέρασε την παιδική του ηλικία στο Karachaevo-Cherkesia, και όταν έγινε ενός,μετακόμισε με την οικογένεια του, στην πόλη Naberezhnye Chelny του Tatarstan,στη γιαγιά του.Ο Dima έδειξε από μικρός τις φωνητικές του ικανότητες,αφού οι γείτονες μαζευόταν στο σπίτι του για να τους τραγουδήσει.Στην ηλικία των έξι,μετακόμισε στην πόλη Kabardino-Balkariya,όπου πήγε σχολείο μαζί με την αδερφή του.Λίγο καιρό μετά,ένας δάσκαλος μουσικής,αναζητώντας νέα ταλέντα, ενθουσιάστηκε από την ερμηνεία του Dima στο τραγούδι "In the field birch stood". Οι γονείς του δεν ήθελαν να φοιτήσει σε μουσικό σχολείο και έτσι το όνειρό του άργησε να πραγματοποιηθεί...όταν ήταν στην 5η τάξη του έγινε ξανά πρόταση για αυτό το σχολείο,και με τη βοήθεια της αδερφής του έπεισε τους γονείς του να του επιτρέψουν να πάει. Ο Dimα έμαθε να παίζει ακορντεον και βελτίωσε τις φωνητικές του ικανότητες,ενώ έκανε και σόλο στη χορωδία του σχολείου. O Dima Bilan απέκτησε κλασσική υποτροφία στη διάσημη ακαδημία μουσικής Gnesin. Όντας σπουδαστής, γνωρίστηκε με τον κορυφαίο Ρώσο manager στο show και την επιχείρηση, το Yuriy Aizenshpis, ο οποίος έγινε manager του Dima και ενίσχυσε πολύ την επιτυχή σταδιοδρομία του στη Ρωσία. Το 2003 ο Dima αποφοίτησε από την ακαδημία Gnesin και έλαβε το δίπλωμά του από τα χέρια του ιδιαίτερα σεβαστού Ρώσου καλλιτέχνη Losif Kobzon, και η αποφάσισε να αποκτήσει ακόμα περισσότερες φωνητικές δεξιότητες,ο Dima έγινε ο σπουδαστής στο GITIS (το κρατικό ίδρυμα θεατρικής τέχνης), όπου σπουδάζει τώρα.
Ο Dima είναι επίσης πολύ πετυχημένος στον τομέα του modeling, και από το 2004 είναι το πρόσωπο της «La Scala Fashion Group», το οποίο παρουσιάζει στη Ρωσία Dolce&Gabbana, Gucci, YSL, Dsquared2, Dior, το Roberto Cavalli και άλλες εμπορικές μάρκες. Τον Ιανουάριο του 2006 ο Dima συμμετείχε στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου ως ο celebrity guest για το Dsquared2 show. Με το μοναδικό ταλέντο και τις εξαιρετικές δυνατότητές του, η φωνητική αίσθηση του Dima Bilan τράβηξε την παγκόσμια προσοχή το Μάϊο του 2006 όταν αντιπροσώπευσε τη Ρωσία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στην Ελλάδα.Ο Dima ήταν το παιδί που πήρε την αξιότιμη δεύτερη θέση,ενώ η Φινλανδία βρέθηκε στην πρώτη, με την αξιοπρόσεκτη σκηνική απόδοση του hit single του «Never Let You Go».
Μετά από αυτό, το περιοδικό Forbes δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς,από το να εγκαταστήσει τον Bilan στην κορυφή της εκτίμησης των δημοφιλέστερων ρωσικών προσωπικοτήτων. Από την προώθηση του πρώτου single του στη Ρωσία το 2003,σε λιγότερο από τρία έτη ο Dima Bilan έγινε ένας από τους δημοφιλέστερους και ευρέως επευφημησμένους τραγουδιστές από τη Ρωσία, με τις πιό προσδίδουσες επευφημίες στη βιομηχανία. Ένα από τα πρώτα βήματα στη σταδιοδρομία του Bilan ήταν η συμμετοχή του στο διαγωνισμό στα «Jurmala», ο πιό διάσημος διαγωνισμός μουσικής στην Ανατολική Ευρώπη. Ο Dima τερμάτησε στον αριθμό 4 στο διαγωνισμό και ολόκληρη η χώρα έμαθε το όνομα του. Ο Dima Bilan έβγαλε 3 πλατινένια albums: «Υa Nochnoy Hooligan» («ο χούλιγκαν της νύχτας»,2003), «Nα Beregu Neba» («μεταξύ του ουρανού και του παραδείσου»,2004), στο οποίο ο Dima συνεργάστηκε με την παγκοσμίως διάσημη τραγουδοποιό Diane Warren, η οποίa έγραψε το «My Heart Will Go Оn», της Celine Dion, το «Unbreak My Heart» της Tony Braxton,το "I Don't Want To Miss A Thing" των Aerosmith, και το «Vremya-Reka» («ο χρόνος είναι ένας ποταμός»,το 2006) για τον Dima, το οποίο πούλησε πάνω από 2.000.000 αντίγραφα στη Ρωσία και την CIS.
Το hit single “Never Let You Go” του Dima τον κατέταξε στους σούπερ σταρ της Ρωσίας, και τον τοποθέτησε στην κορυφή όλων των ρωσικών ραδιοφώνων και των TV-charts τον Μάϊο του 2006,ενώ έμεινε πρώτος για το χρονικό διάστημα των 24 εβδομάδων! Τον Οκτώβριο του 2006 αυτό το single κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και την Κύπρο,και πήγε στο Top-10, ενώ κυκλοφόρησε και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Το Σεπτέμβριο του 2005 ο Dima είχε κερδίσει δύο βραβεία στο MTV Russian music awards για τον «καλύτερο Performer» και «τον καλλιτέχνη της χρονιάς». Το ίδιο έτος ο Bilan πήγε στη Λισσαβώνα να εκπρωσοπήσει τη Ρωσία στα βραβεία μουσικής MTV ΕΜΑ.
Τον Ιούλιο του 2006 ο Dima Bilan ήταν ένας από τους τέσσερις καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο μεγαλύτερο μουσικό γεγονός στη Ρωσία του-«The Red Summer» show στην κόκκινη πλατεία στη Μόσχα, όπου βρέθηκε στη σκηνή με τη Shakira, τους Black Eyed Peas και τις t.A.T.u.
Το Σεπτέμβριο του 2006, για το δεύτερο έτος στη σειρά,ο Dima Bilan κέρδισε βραβείο στην κατηγορία «καλλιτέχνης της χρονιάς» και «το τραγούδι της χρονιάς» στα βραβεία μουσικής MTV RMA. Στις 2 Νοεμβρίου εκπρωσόπησε τη Ρωσία στα MTV EMA στην Κοπεγχάγη.
Στις 15 Νοεμβρίου του 2006 ο Dima Bilan έλαβε το βραβείο για «τον πιο εμπορικό Ρώσο καλλιτέχνη» και τραγούδησε στα World Music Awards στο Λονδίνο μαζί με Michael Τζάκσον, τη Beyonce,τη Rihanna, τη Νέλλυ Furtado και τον Bob Sinclair. Η Performance του από τη Eurovision,στο hot single “Never Let You Go” στα WMAs μεταδόθηκε ραδιοφωνικά στο Channel 4 στο UK και 130 ακόμα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Ο Dima Bilan περιόδευσε στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Μαϊάμι, Σικάγο) τον Ιανουάριο του 2007 με ακροατήριο περισσότερο από 3000 ανθρώπους σε κάθε venue.
Ο Dima είναι σίγουρα στο δρόμο του μέχρι το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα. Τον Φεβρουάριο - Μάρτιο του 2007 ο Dima Bilan ηχογράφησε το πρώτο διεθνές album του στα αγγλικά στο Λος Άντζελες, έπειτα στη Φιλαδέλφεια στη συνεργασία με τον παραγωγό Timbaland και την ομάδα παραγωγής του - Danjahandz, Jim Beanz,Ryan Tedder από τους One Republic. Ένα από τα νέα τραγούδια του είναι ντουέτο με μία από τις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνιδες που συνεργάζονται με τον Timbaland, Νέλλυ Furtado.
Το νέο διεθνές album πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2008, με πρώτο single από τον Jim Beanz- που έγραψε το τραγούδι Number 1 Fan, το βίντεο για το οποίο γυρίστηκε στο Λονδίνο από το διάσημο Βρετανό σκηνοθέτη Trudy Bellinger (Girls Aloud, Sugababes, Sophie Ellis Bextor, TV ADs for MAC, Rimmel feat. Kate Moss). Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό airplay TopHit.ru της Ρωσίας και της Ανατολικής Ευρώπης,το Number 1 Fan έμεινε #1 για 11 εβδομάδες,καθώς επίσης και στα charts των κορυφαίων καναλιών μουσικής Muz -TV και MTV Ρωσία και έγινε το τραγούδι του καλοκαιριού 2007 στη Ρωσία και την CIS. Στα ετήσια MTV Russia Music Awards του 2007,στις 4 Οκτωβρίου,ο Dima Bilan κέρδισε 3 βραβεία Best Performer, Best Song και - για την τρίτη φορά σε τρία έτη - Best Artist. Ο Jim Beanz έγραψε το single Number One Fan σε νουέτο με τον special guest - αδελφό του Timbaland Sebastian, γνωστός παγκοσμίως για το κοινό τραγούδι τους με Timbaland και την Keri Hilson -Τhe Way I Are.
O Dima Bilan πήρε το βραβείο Best Artist 2007 στα MTV RMA στα βραβεία μουσικής MTV ΕMA την 1η Νοεμβρίου στο Μόναχο, της Γερμανία. Το πρώτο διεθνές album του Dima, στα αγγλικά θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη αυτό το έτος με ένα σημαντικό αρχείο, και την ισπανική εκδοχή που θα κυκλοφορήσει στη Λατινική Αμερική αυτό το έτος επίσης. Αυτήν την περίοδο ο Dima Bilan τελειώνει την ηχογράφηση για την ισπανική εκδοχή του album του με τον κορυφαίο Λατίνο παραγωγό της μουσικής αγοράς και νικητή πολλών βραβελιων Grammy, τον τραγουδοποιό Rudy Perez, παγκοσμίως διάσημo για την εργασία του με τον Julio Iglesias, την Christina Aguilera και τη Beyonce.
από το official site του Dima
(http://www.bilandima.ru/)

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ...

Dima...CDs
Я НОЧНОЙ ХУЛИГАН


1. Ночной хулиган
2.
Звездочка моя ясная
3.
Малышь
4.
Я так люблю тебя
5.
SMS
6.
Girlfriend
7.
Я ошибся, я попал
8.
Июньский дождь
9.
Дорогая
10.
Бум
11. Полная луна
12. Ты была всегда такой
13.
Капелька крови
14.
Я жду тебя
15.
Ты, только ты
16.
Я так люблю тебя ремикс

НА БЕРЕГУ НЕБА

1. Ты должна рядом быть
2.
Мулатка
3.
На берегу неба
4.
Милая
5.
Листья праздничных кленов
6.
Только ты не плачь
7.
Как Ромео
8.
Невеста
9.
Все равно найду
10.
Ночь без тебя
11.
В западне
12.
Вода, песок
13.
Петербургская весна
14.
Поздравляю!
15.
Как хотел я
16.
Between The Sky And Heaven
17.
Not That Simple
18.
Take Me With You


ВРЕМЯ РЕКА

1. Я тебя помню
2. Это была любовь
3. Время-река
4. Не оставляй меня (Мой ангел)
5. Спасибо тебе
6. Где-то
7. Стань для меня
8. Невозможное возможно (Lady flame)
9. Я умираю от любви
10. Ветер с моря
11. Не скучай, бедный ангел
12. Так устроен этот мир (Never let you go)
13. Never let you go

ПРОТИВ ПРАВИЛ


CD:
1. Против правил
2. Как раньше
3. Я твой номер один
4. Все в твоих руках
5. Тоска
6. Горе-зима
7. Мир
8. Берега Небеса
9. Космос
10. Ртуть
11. Believe
12. Secreto
13. Porque Aun Te Amo
14. Number One Fan

Bonus DVD:
1. Believe (clip)
2. Горе-зима
3. Number One Fan
4. Я твой номер один
5. Фотосессия

Singles
NEVER LET YOU GO

1. Never Let You Go
2. Never Let You Go (Radio Remix)
3. Never Let You Go (Club Mix)
4. Lady Flame
5. Never Let You Go (Videoclip)
BELIEVE

1.Все в твоих руках
2.Believe ENG (со cкрипкой)
3.Believe ENG
4.Как раньше
5.Все в твоих руках (караоке)
6.Believe ENG (со cкрипкой, караоке)
7.Как раньше 2.0 (караоке)

Бонус:
1.BelieveENG (видео)
2.Фотосессия 1 (фото)
3.Биография (английский текст)

ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ "THIS IS OUR NIGHT" ?

Μετάφραση-Translate

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ Ο ΡΟΥΒΑΣ?