Τραγούδια...


Eurovision Live TV

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

DOWNLOADS SONGS EUROVISION 08'

ΠΗΓΗ:http://www.eurovisionclub.com/articles.asp?id=328

Πορτογαλία
Η χώρα με τις 42 συμμετοχές και καμία μέχρι στιγμής νίκη στέλνει φέτος στο Βελιγράδι την Vânia Fernandes, η οποία θα ερμηνεύσει τη σύνθεση του Andrej Babic, «Senhora Do Mar» (Lady of the sea). Οι στίχοι είναι του Carlos Coelho.
» Κατεβάστε το τραγούδι από εδώ

Βέλγιο
Το Βέλγιο προσπαθεί να πρωτοτυπήσει, αντιγράφοντας τον εαυτό του! Το συγκρότημα Ishtar θα τραγουδήσει το κομμάτι «O julissi na jalini», του οποίου οι στίχοι δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα, αφού είναι γραμμένοι σε μια ανύπαρκτη - φανταστική - γλώσσα.» Κατεβάστε το τραγούδι από εδώ

Αρμενία
Με απευθείας ανάθεση, η κρατική τηλεόραση της Σερβίας είχε επιλέξει την νεαρή τραγουδίστρια Sirusho Harutyunyan. Ο τελικός της χώρας διεξήχθη το Σάββατο 8 Μαρτίου, όπου η Sirusho ερμήνευσε συνολικά τέσσερα τραγούδια. Από αυτά, το τηλεοπτικό κοινό επέλεξε το τραγούδι «Qele qele». Αξίζει να σημειωθεί ότι τους στίχους του τραγουδιού αυτού έχει γράψει η ίδια η ερμηνεύτρια.
» Κατεβάστε το τραγούδι από εδώ

Ισπανία
Ο τελικός της Ισπανίας διοργανώθηκε το Σάββατο 8 Μαρτίου. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η γνωστή Ιταλίδα ερμηνεύτρια και ηθοποιός Raffaella Carra. Ανάμεσα σε 10 τραγούδια που διαγωνίστηκαν, νικητής αναδείκτηκε ο Rodolfo Chikilicuatre με το τραγούδι «Baila el Chiki Chiki». Η ψηφοφορία διεξήχθη με televoting. Το «Baila el Chiki Chiki» είχε επίσης συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους και στην αρχική διαδικασία επιλογής της Ισπανικής συμμετοχής στο myspace.com.
» Κατεβάστε το τραγούδι από εδώ

Μαυροβούνιο
Κατά την αρχική διαδικασία για την επιλογή του ερμηνευτή της φετινής συμμετοχής του Μαυροβουνίου, η οποία διεξήχθη στα τέλη Ιανουαρίου, είχε επιλεγεί ο 21χρονος τραγουδιστής Stefan Filipović, που είχε διακριθεί σε όποιο φεστιβάλ συμμετείχε. Το τραγούδι παρουσιάστηκε στο κοινό το περασμένο Σάββατο, 8 Μαρτίου μέσα από ένα ειδικό τηλεοπτικό show και φέρει τον τίτλο «Zauvijek volim te». Η μουσική είναι του Grigor Koprov, συνθέτη της περσινής συμμετοχής της Π.Γ.Δ.Μ.
» Κατεβάστε το τραγούδι από εδώ

Σερβία
Η Σερβία στέλνει για ακόμη μια φορά μια ethnic μπαλάντα, που φέτος φέρει τον τίτλο «Oro». Ερμηνεύτρια του τραγουδιού είναι η Jelena Tomasevic, η οποία είχε δοκιμάσει ξανά να εκπροσωπήσει την χώρα το 2005 (τότε είχε περιοριστεί στην δεύτερη θέση). Το φετινό της τραγούδι συγκέντρωσε τη ψηλότερη βαθμολογία τόσο στο televoting όσο και στη ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής. Συνθέτης του «Oro» είναι ο Zeljko Joksimovic, ο οποίος ως γνωστό θα είναι και ο παρουσιαστής της φετινής διοργάνωσης στο Βελιγράδι. Να θυμίσουμε ότι ο Zeljko Joksimovic είχε συνθέσει και ερμηνεύσει τη συμμετοχή της Σερβίας-Μαυροβούνιου το 2004, που είχε καταταγεί δεύτερη, και ήταν επίσης ο συνθέτης της συμμετοχής της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης το 2006.
» Κατεβάστε το τραγούδι από εδώ

Ολλανδία
Η κρατική τηλεόραση της Ολλανδίας είχε προχωρήσει σε ανάθεση ερμηνείας της φετινής συμμετοχής της χώρας στην τραγουδίστρια Hind. Το τραγούδι παρουσιάστηκε στο κοινό την περασμένη βδομάδα μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή «Thank God it's Friday». Το τραγούδι ονομάζεται «Your heart belongs to me». Πρόκειται για ένα uptembo κομμάτι με ανατολίτικα στοιχεία που έχει γράψει η ίδια η Hind (στην οποία η τηλεόραση της χώρας είχε προχωρήσει σε ανάθεση ερμηνείας) εδώ και πέντε χρόνια αλλά δεν το είχε εκδώσει πουθενά.
» Κατεβάστε το τραγούδι από εδώ

Γαλλία
Η εκπροσώπηση της Γαλλίας στον τελικό της Eurovision δημοσιοποιήθηκε μέσα από συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η Γαλλική τηλεόραση. Το τραγούδι ονομάζεται «Divine» και ερμηνευτής του είναι ο διάσημος στην Γαλλία Sebastian Tellier.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ "THIS IS OUR NIGHT" ?

Μετάφραση-Translate

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ Ο ΡΟΥΒΑΣ?