Τραγούδια...


Eurovision Live TV

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

interview!

Ο Dima Bilan , ο οποίος είχε πάρει τη δεύτερη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού την άνοιξη του προηγούμενου χρόνου , ήταν ένας από τους καλεσμένους στο ετήσιο "Slavjansky bazar in Vitebsk". Μετά όλοι στη Λευκορωσία υποστήριζαν το Dima , το κοινό ήταν Λευκορώσοι οι οποίοι τον ψήφισαν. Οι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν με το νέο και γνωστό στη Ρωσία και στη Λευκορωσία τραγουδιστή ο οποίος μίλησε για τα δημιουργικά σχέδιά του.

-Dima , δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεις συναυλία στη Λευκορωσία. Πώς σου φαίνεται το Λευκορώσικο κοινό;

-Τόσο ζεστό και ενεργό όπως και στη Ρωσία. Πάντα με υποδέχονται εγκάρδια. Είμαι πολύ χαρούμενος κάθε φορά που επισκέπτομαι τη Λευκορωσία!

-Είσαι ο νικητής του διεθνούς προγράμματος "The Russian of the year" στην ψηφοφορία "The Hope of Russia". Τι σου αρέσει και τι δε σου αρέσει στη γενιά σου;

-Μου αρέσει που σήμερα οι τραγουδιστές μπορούν να κερδίσουν το κοινό με δύναμη , τους ανασηκώνουν , εύκολα εκφράζουν τα συναισθήματα των τραγουδιών… Και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει επαφή ανάμεσα στον τραγουδιστή και το κοινό! Είναι υπέροχο τώρα που οι νέοι ερμηνευτές μπορούν να παίξουν περισσότερα μουσικά όργανα: βιολί , πιάνο , φλογέρα και πολλά άλλα. Σχεδόν παντού υπάρχουν σχολές όπου μπορεί κάποιος να μάθει να παίζει ένα μουσικό όργανο!

-Η Eurovision είναι πια παρελθόν. Τι θα κάνεις τώρα;

-Τώρα θα δουλέψω πιο εντατικά. Σε λίγο καιρό θα γίνει η παρουσίαση ενός καινούριου άλμπουμ! Περισσότερες συναυλίες , video clips… σωρός από σχέδια! Το να σταματήσω τα επιτυχημένα αποτελέσματα δεν ισχύει για εμένα.

-Νιώθεις το πρόβλημα των γενεών; Σε καταλαβαίνουν οι παλαιότερες γενιές και εσύ τις καταλαβαίνεις;

- Σύμφωνα με τους γονείς μου , μπορώ να πω ότι καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον. Με συμβουλεύουν , με διορθώνουν όταν κάνω λάθος , επειδή είναι σημαντικό για μένα. Είναι πάντα δίπλα μου. Όλοι έχουμε προβλήματα , μερικές φορές μαλώνουμε , αλλά όλα είναι μέσα στη ζωή.

- Τι σου αρέσει και τι δε σου αρέσει στα μοντέρνα τραγούδια;

- Δεν καταλαβαίνω και δε δέχομαι τα γελοία λόγια και την ανώμαλη μουσική. Ναι , ίσως η μουσική είναι σωστή για τη ζωή εάν κάποιος την ακούει , αλλά γίνεται κάποιος να ακούσει τέτοια ηλίθια πράγματα... Αλλά γενικά υπάρχουν πολλά τραγούδια που μου αρέσουν. Και τα τραγουδάω όλη τη μέρα. Πολλές κατευθύνσεις και στυλ έχουν εμφανιστεί στη μουσική στις μέρες μας , έτσι δεν μπορούν να με ελκύουν όλα. Το μοντέρνο τραγούδι δεν είναι πολύ ψηλά αλλά αναπτύσσεται!

- Υπάρχουν τραγούδια που έχουν σχέση με τη μόδα; Μπορεί ένα τραγούδι να είναι μοδάτο ή όχι;

- Βασικά , αυτή η θεωρία υπάρχει. Είναι υπέροχο όταν τα τραγούδια ζουν για πολλά χρόνια ακολουθούνται από πολλές γενιές. Κάθε τραγούδι πάντα θα έχει ημερομηνία λήξεως! Σήμερα υπάρχουν πολλά τραγούδια που έχουν σχέση με τη μόδα.
- Ποια είναι η στάση σου απέναντι στη μουσική folk;

- Τη σέβομαι , αλλά δεν τη ακούω και πολύ συχνά.

-Ποια είναι η στάση σου απέναντι στα «star factories» και στις άλλες επιχειρήσεις για τραγουδιστές;

- Απόλυτα φυσιολογική. Και γιατί όχι; Καθένας έχει τη δικιά του βάση από την οποία ξεκινά η καριέρα του! Υπάρχουν καλές δυνατότητες για την αρχή της καριέρας ενός ηθοποιού! Πριν από λίγο καιρό πήρα μέρος στο φεστιβάλ " New wave " στη Jurmala. Και δεν το μετανιώνω , είμαι πολύ περήφανος που είχα ένα τέτοιο "σχολείο" στη ζωή μου.

- Ποια είναι η στάση σου απέναντι στους τραγουδιστές της νέας γενιάς που ψάχνουν ένα τρόπο να κερδίσουν τους νέους , παίζοντας τη δική τους μουσική ή ζωντανεύοντας παλιά hit;

- Ποιο είναι το κακό εδώ; Οι άνθρωποι λατρεύουν τις αλλαγές και να δοκιμάζουν νέους ρόλους. Μερικοί άνθρωποι έχουν μια δημιουργική προσέγγιση για αυτό , και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!

- Τι πιστεύεις για την κλασσική μουσική;
- Μου αρέσει επειδή είναι τέχνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ,ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ "THIS IS OUR NIGHT" ?

Μετάφραση-Translate

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ Ο ΡΟΥΒΑΣ?