Τραγούδια...


Eurovision Live TV

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Ο Dima Bilan σε μιούζικαλ : Ο Dima Bilan είναι ο Peter Pan στον πάγο

Στο μιούζικαλ « Peter Pan on Ice » ένα εξαιρετικό σόου έχει σχεδιαστεί: οι καλύτεροι figure-skaters από διάφορες χώρες του κόσμου , μοναδικά τρικ και πετάγματα στον αέρα , προβάλλονται με σπέσιαλ εφέ. Το αγόρι που πετάει θα κάνει skate και θα τραγουδάει με τη φωνή του Dima Bilan.

Χωρίς κανένα λόγο η εταιρία "Holiday on Ice", η οποία έπαιξε αυτό το υπέροχο θέαμα , μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως η παραγωγή του πιο πετυχημένου σόου στον κόσμο. Το σόου , το οποίο θα μεταφερθεί στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη στο τέλος του Ιανουαρίου , είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Η νέα γενιά θα έρθει να θαυμάσει τις δεξιότητες των 36 figure-skaters και τα φανταστικά πυροτεχνικά εφέ , οι μαθητές θα ακούσουν τον κύριο ήρωα των μουσικών chart.

Την Παραμονή της πρεμιέρας , η «VD» αποφάσισε να ρωτήσει τον τραγουδιστή για τον ρόλο του Peter Pan.

- Dima , η ιδέα για το μιούζικαλ πώς σου ήρθε – το σόου στον πάγο; Μήπως ο νέος χρόνος σημαίνει νέους δημιουργικούς ορίζοντες;

-D.B.: Έχω αναπτυχθεί τόσο πολύ , που τώρα πια είμαι τόσο γνωστός όσο και η Anita Tsoy , η οποία σκηνοθετεί τα καλύτερα σόου – η Anita θα δανείσει τη φωνή της στη χορεύτρια που θα υποδυθεί τη Wendy. Και πριν από λίγο καιρό , παρευρέθηκα στην παρουσίαση του DVD της Anita από τη συναυλία της , όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω τη φωνή του Peter Pan. Όπως η Anita , έτσι και εγώ έχω αποκτήσει είδη μία πετυχημένη εμπειρία από τη δημιουργική δουλειά – τραγουδήσαμε μαζί σε ένα ντουέτο , δε μου πήρε πολύ χρόνο για να συμφωνήσω!

- Έχεις διαβάσει το βιβλίο του James Barry "Peter Pan";

-D.B.: Όταν ήμουν μικρός , διάβαζα συνέχεια και παρακολουθούσα παιδικές ταινίες. Μέχρι πρόσφατα έβλεπα καρτούν – μου αρέσουν πάρα πολύ!

- Έχεις ετοιμαστεί για το ρόλο;

-D.B.: Η έκφραση « έχεις ετοιμαστεί για το ρόλο » είναι , πιθανόν , όχι και τόσο κατάλληλη σε αυτή την περίπτωση. Είναι ένα μιούζικαλ σόου στον πάγο – δεν παίζω εγώ το ρόλο του Peter Pan , αλλά απλά τραγουδάω. Ένας ειδικός στο πατινάζ τον ενσαρκώνει. Βασικά , για να προετοιμαστείς καλά πρέπει να νιώθεις το χαρακτήρα που παίζεις. Για εμένα , η ηχογράφηση των διαλόγων και των τραγουδιών του "Peter Pan" δεν ήταν δύσκολα (τουλάχιστον για μένα) , επειδή τα πάντα είχαν να κάνουν με μουσική και ήταν πολύ διασκεδαστικά.

- Θα ήθελες , εκτός από το να δανείζεις τη φωνή σου να παίξεις στη σκηνή – σε ένα μιούζικαλ ή σε ένα θεατρικό έργο; Έχεις τελειώσει τη δραματική σχολή Gnesinka , έχεις μπει στο GITIS... Ή μήπως έχει παρατήσει το διάβασμα;

-D.B.: Τώρα σπουδάζω στο δεύτερο έτος. Για να πω την αλήθεια , τους τελευταίους μήνες έχω κάνει πολλές κοπάνες , αλλά οι καθηγητές μου φέρονται με κατανόηση – έχουμε κάνει σχέδια για το μέλλον και έτσι δε θα έχω προβλήματα με το διάβασμα. Ωστόσο , έχω καταφέρει να πάρω 2 διπλώματα. Αλλά είναι απαραίτητες για μένα οι σπουδές , επειδή ονειρεύομαι να γίνω επαγγελματίας ηθοποιός …

- Προτιμάς το θέατρο ή το σινεμά;

-D.B.: Είναι δύσκολο να διαλέξω , για το λόγο ότι είναι και τα 2 δύσκολα! Το να δουλεύεις στο θέατρο είναι σα να κάνεις μια συναυλία , ειδικά όταν το κοινό σου μεταδίδει θετική ενέργεια που θες να δακρύσεις στη σκηνή ή να γελάσεις με ό,τι θέλεις. Και το σινεμά είναι σα να κάνεις video clips για τα τραγούδια. Και τα 2 είναι πολύ ενδιαφέρον , όμως δεν ξέρω ποιο αγαπάω πιο πολύ. Μου αρέσουν γενικότερα όλα τα είδη της τέχνης…

- Απίστευτο! Πώς βρίσκεις τόσο χρόνο για όλα αυτά;!

-D.B.:Αυτή είναι μία ερώτηση του κατάλληλου συσχετισμού των πιθανοτήτων και προτεραιοτήτων: το σημαντικότερο πράγμα είναι να καθορίζεις τι ακριβώς είναι πιο σημαντικό για σένα μια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής. Η συνεχής δημιουργική ανάπτυξη είναι απλά κατάλληλη για μένα , επειδή ανήκω στο σύνολο των ανθρώπων που διασκεδάζουν με περισσότερη ευχαρίστηση την πρόοδο που έχουν κάνει.

- Ποια από τα πράγματα που βρίσκονται πίσω από τη συμμετοχή στο σόου "Peter Pan" είναι τα πιο σημαντικά για τον Dima Bilan αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή;

-D.B.: Ενδιαμέσως , πρέπει να σου μιλήσω για τα σχέδιά μου , αλλά πιστεύω ότι η ανακοίνωση του τρίτου άλμπουμ είναι σαφέστατη – πρέπει να τελειώσω την ηχογράφηση ενός Αγγλόφωνου δίσκου και να γυρίσω πολλά video clips. Υπάρχουν ακόμα σχέδια για ταξίδια στην Ιταλία για την ηχογράφηση ενός κλασσικού άλμπουμ στα Ιταλικά. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον , επειδή είναι κάτι ασυνήθιστο και νέο για μένα , αφού δεν είναι το ίδιο με το να ηχογραφώ τα δικά μου τραγούδια στα Αγγλικά.

- Πολύ ενδιαφέρον. Ποιανού είναι αυτή η ιδέα;

-D.B.: Μαζί με τον Jury Ajzenshpis τη σκεφτήκαμε και τη συζητήσαμε πολύ … Για αυτό το λόγο ενδιαφέρομαι για την πραγματοποίηση αυτής της δουλειάς. Για να λέμε όμως την αλήθεια , ο κύριος δημιουργός αυτής της ιδέας ήταν ο Jury Ajzenshpis , και έτσι θέλω να την κάνω πραγματικότητα. Για μένα παραμένει ένα αξέχαστο πρόσωπο.

- Τώρα όλο το βάρος την υπευθυνότητας για τη δημιουργική καριέρα του τραγουδιστή Dima Bilan είναι επάνω σου - Vitja Belan; Είσαι ο νέος προαγωγός της ιδέας σου τώρα;

-D.B.: Το άλμπουμ ηχογραφείτε με τους ίδιους ρυθμούς , προσπαθώ βέβαια να παίρνω μέρος σε όλα. Συναντιέμαι με ποιητές , συνθέτες και μαζί συζητάμε για τον ήχο που χρειαζόμαστε και ψάχνουμε πριν ηχογραφήσουμε , ύστερα για ένα στούντιο όπου μπορούμε να δουλέψουμε , και έτσι ψάχνουμε για τουλάχιστον 2 εβδομάδες μέχρι να νιώσω ότι είναι αυτό που χρειάζομαι. Αλλά πάντα έτσι ήταν. Τι αποφέρουν οι ιδέες – τώρα νιώθω σίγουρα περισσότερη υπευθυνότητα , αλλά δεν είμαι μόνος! Ευχαριστώ όλους τους φίλους και τους συγγενείς μου , που με υποστήριξαν και με καθοδήγησαν , και πρέπει να σημειώσω ότι όλα πήγαν υπέροχα!

- Πολλοί παρουσιαστές , αντιθέτως , ονειρεύονται να δουλεύουν μόνοι τους και να μη γίνονται « δουλειά» κάποιου άλλου …

-D.B.: Απλά αυτοί δεν φαντάζονται πόσο δύσκολη είναι η δουλειά! Τον προηγούμενο χρόνο κατάλαβα , ότι το πρόσωπο που παίρνει όλα τα εγκεφαλικά προβλήματα όσον αφορά την πραγματοποίηση των ιδεών του και των ιδεών του καλλιτέχνη , λαμβάνει τεράστιο σεβασμό και αφοσίωση. Σε ένα σόου – δουλειά είναι απίθανο να κάνεις τα πάντα μόνος , είναι απίθανο να είσαι πάντα πάνω στην ώρα , και αν θες να γίνεις επαγγελματίας πρέπει να στοχεύεις ψηλά. Τραγουδάς , όταν είσαι τραγουδιστής αντί να λύνεις οικονομικά προβλήματα.

- Παρά τις κακές γλώσσες , ο Dima Bilan τώρα πια είναι ανάμεσα στους καλύτερους τραγουδιστές της χώρας (Ρωσία). Σε μία από τις συνηθισμένες γιορτινές συναυλίες ήσουν από τους τελευταίους που τραγούδησες – πιστεύω ότι είναι μεγάλη τιμή αυτό. Σε κολακεύει;

-D.B.: Αυτό είναι μία υπέροχη υπευθυνότητα που σε κάνει να θέλεις να αποδεικνύεις συνεχώς ότι εκτιμάς την αγάπη του κοινού και το σεβασμό στους ανωτέρους σου. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους που με υποστήριξαν και το αξίζουν – δεν θα μπορούσα να θεωρηθώ ίσος ούτε πριν αλλά ούτε και τώρα με τον Jury Ajzenshpis. Το να κρατήσεις την πρώτη θέση είναι πολύ πιο δύσκολο από το να την κερδίσεις! Αλλά θα δουλέψω για να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη σε αυτούς που με ψηφίζουν , με βοηθούν , με αγαπούν και με υποστηρίζουν. Θα συνεχίσω μόνο επειδή είναι αδύνατον να σταθώ κάτω από τη μπάρα – να κάνω κάτι κακό ή μη επαγγελματικό.

- Είναι η συμμετοχή σου στο μιούζικαλ σόου "Peter Pan" μία βοήθεια για να προχωρήσεις;

-D.B.: Απ'ότι φαίνεται , αυτό το παραμύθι και η φαντασίωσή μου για τη ζωή έχουν πολλά κοινά. Εμπιστεύομαι τις καλές πράξεις , τις ονειροχώρες … Και πρώτα απ'όλα το είδος της σχέσης ανάμεσα στους ανθρώπους! Πριν ήταν πραγματική ευχαρίστηση για μένα η συμμετοχή μου σε αυτή την παράσταση – και αυτό γιατί υπάρχει πάντα χώρος για παραμύθια στην καθημερινή μας ζωή!

2 σχόλια:

  1. ειναι πραγμαντικος τζεντνλεμαν.προτιμησε να βαλει τη ζωη του σε κινδυνο για να σωσει ενα κοριτσι,απο ελλαδα,απο θεσσαλονικη.μακαρι να ημουν στη θεση της,οχι ομως να με διωξουν κι ολας.α,ρε ντιμα.οισυνεωτευξεις σου ειναι το κατι αλλο,οπως κι εσυ ο ιδιος απο μονος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!
    ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, ΜΑΓΙΚΟΣ, ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ,ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ "THIS IS OUR NIGHT" ?

Μετάφραση-Translate

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ Ο ΡΟΥΒΑΣ?